Semlor

Jag har en semmelfråga. När man gör semlor själv: hur sjutton får man vispgrädden att bli så där megafluffig som den är på köpesemlor? Alltså: På köpesemlor är ju vispgrädden typ 40 % av semlan. Har man så mycket vispgrädde när man gör själv måste man ju använda en halvliter grädde per semmeljävel?

Inte för att jag orkar baka själv eller nåt. Jag bara undrar.

Förresten vet ni va att det inte är så att man får börja äta semlor på fettisdagen? Det är den sista dagen man ”får” äta på. För sen börjar fastan. Och den håller, som ni lärt er av julplundringslåten ”Nu är det jul igen”, än till påska. Men folk gör ju som de vill.

Jag gillar fan inte ens semlor?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s