Gas

Jag tycker gas är fantastiskt. Det enda jag inte blir riktigt klok på är var man ska göra av de tomma förpackningarna. På förpackningen står ”Bortkastas på säker plats”. Eh, och vad definierar en säker plats?

Jämfört med t-röd har gas (minst) två stora fördelar. För det första är det säkrare. Bara man ser till att stänga av gasen och att hålla flaskan stående. För det andra sotar det inte, vilket underlättar disken en miljon.

När man ska köpa gas ska man tänka på var man köper den. I en av naturbutikerna i stan tog de 69 kr för en flaska primus-gas. I en av sportaffärerna tog de 60 kr för en flaska. På rusta tog de 45 kr. Heja rusta!

Man kan köpa gas på t ex biltema också, men då får man komma ihåg att dels är det en annan blandning (som funkar bättre i minusgrader än primus-gasen), dels är det ju inte primus och på brännaren står att man bara ska använda primus-gas. Men det är väl som med de flesta märkesvaror. Det funkar med annat till, men de vill få en att använda deras egna grejer.

Hur mycket gas ska man då ha med sig? Det är oklart. Men två små burkar per person och vecka borde räcka. Men det beror på hur mycket mat man lagar, kaffe man kokar osv. Kör man bara frystorkat som man värmer så går det åt mindre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s