Jamendåså

Ni vet det där om att mitt rationella jag vet att uppsatsen var bra? Mitt rationella jag hade fullständigt fel. Det var så mycket feltänk i min uppsats att jag trodde jag skulle skämmas ihjäl och fick sån där se-på-sig-själv-utifrån-känsla och började metatänka av typen ”Om jag kräks rätt ut nu, avslutar vi seminariet då?”.

Om jag klarade av att försvara uppsatsen? Tveksamt, ytterst tveksamt.

Annonser

10 thoughts on “Jamendåså

 1. barbafjant skriver:

  Men usch, vad hemskt! Hoppas att du har fel i sista stycket.

  Kram!

  • Veronika skriver:

   Nej, men jag gjorde inte det. Med det inte sagt att det gick dåligt. Det braiga är ju att man kan säga ”nej det har jag inte tänkt på” och så där.

 2. Jenny skriver:

  Vet du om du är godkänd eller får du vänta lite till? Inte lätt det där med andras tyck och tänk ibland. 🙂

  • Veronika skriver:

   Godkänd är jag absolut. Men om jag ska doktorera i framtiden kommer de vilja titta på min c-uppsats och som det känns nu är det snarare kaminen än arkivet det lutar åt.

 3. Sara skriver:

  Åh nej vad trist. Men du kanske får VG ändå? Ibland kan det faktiskt vara så att dom tuffaste oppositionerna är på dom bästa uppsatserna!

  Annars får du kompensera med en RIKTIGT bra magister.

  • Veronika skriver:

   Min opponent sa efteråt att hon trodde att jag skulle få VG. Och jag hade nog trott det _innan_ ventileringen också. Men nu ställer jag mig ytterst tveksam till det. Haha.

 4. Sara skriver:

  Jag håller tummarna!!

  Förresten, du skrev ju förut om lördagsgodis-experimentet. Jag hade tänkt kommentera, men glömde bort det. Det finns en bok som heter ”Sockerförsöket” som handlar om detta. Sommarlovsläsning, kanske?

 5. Ylva skriver:

  Jag vet inte om det stämmer för alla, men jag hatade min C-uppsats i spanska hela seminariet, kände mig helt sågad och trodde knappt jag skulle få godkänt. Sen kände jag likadant för min C-uppsats i statsen, och känner mig kanske lite marginellt nöjd med D-uppsatsen såhär 2 år efteråt. Kontentan: som överambitiös är det fan svårt att känna sig nöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s